mörker

Earth hour avklarad. Kände stor gemenskap med resten av omvärlden samt med grannarna. Stort engagemang.
Det var helt kolmörkt här hemma. Jag slog i foten två gånger. Har ont fortfarande och knölen är helt svullen på höger sida. Lite levande ljus hade vi alltså men det hjälpte ju inte.
Jag såg ingenting. Det var dessutom helt kolmörkt på dass. Fick treva sig fram.
M och jag kände oss som två pensionärer där vi gick och spanade i fönstren för att se vilka grannar som var med. Vi hittade nio defenitiva. Gubben var en av dom. Imponerande. 
I övrigt var det lite oklart, det kan ha varit fler. M blev förbannad för att han hade tänkt ta med en kikare hem hit i julas. Gjorde inte detta eftersom han då hade tänkt att han aldrig skulle få någon användning för den. Inte kunde man då vetat att vi tre månader senare skulle förvandlats till två spioner. Det är precis som farmor. Hon påstår att hon går omkring på kvällarna och spionerar på grannarna medan hon dricker vin och pratar engelska för sig själv:
"Look, there is Mr Svensson. He hasn't gone to bed yet."
Likheten är slående.

Låg igår kväll på vardagsrumsgolvet och lyssnade på musik. Försökte fundera över livet men det gick inget vidare. Trots att funderingarna inte blev som jag tänkte så är i alla fall min musik helt fantastisk. M tycker att det är lite överdrivet att kalla det min musik eftersom jag bara har gjort en lista på spotify. Men ändå. Min eller inte min musik, fantastisk är den i alla fall.

Idag var jag på 30-årsfirande. Var sent ute som vanligt. Kom på när jag åkt en bit att jag glömt presenten och fick tvärvända och köra tillbaka hem igen med andan i halsen. Parkerade bilen och sprang ur. När jag kom bakom bilen så blev jag överkörd. Hade glömt att lägga i handbromsen och bilen for iväg bakåt. Innan min hjärna kopplade så ställde jag mig där bak och tryckte med all min kraft, som att jag för hand skulle hålla emot. Det fungerade ju givetvis inte och jag fick slita upp dörren och lyckade med nöd och näppe kasta mig in i bilen och dra i handbromsen. Det är lugnt, jag lever än.

För övrigt har jag läst ut min bok och är nu halvägs in i nästa.
Hjärnan är tillbaka.

Kommentarer
Postat av: M

Trevligt att er Earth hour gick som förväntat. (att du skulle slå dig och spionage på grannarna (speciellt gubben tvärs över) var väl givet redan innan... haha.)



Men man undrar ju ibland... en person, inga namn nämda, kom till jobbet idag, exalterad över sin medverkan i Earth hour. Hon hade minsann stängt av allt hemma. Använde stearinljus när hon skulle ner och hämta tvätten i källarn osv... Denna person är beroende av cola men skulle aldrig panta en burk eller flaska eftersom hon bor i lägenhet och har helt enkelt "inte plats" för att ha pantburkar ståendes. Hon kan, eftersom hon bor i lgh, inte heller sortera kartong, papper eller nåt annat. Hon skulle aldrig använda lågenergilampor eftersom dom är fula och tar bilen till jobbet varje dag trots det är nära så båda att gå och cylka är definitivt ett alternativ.



Personen i fråga har pratat hela morgonen om hur många det var som släckte ner... hur många som inte. Hon är också arg för att gatlamporna inte släcktes ner... det hade de minsann gjort i både Helsingfors och Köpenhamn. När man frågar om hon nu ska börja leva med mer miljötänk får man som svar.. eh näe skulle inte tro de.



Suck... det kan vara hormoner... men man blir som trött!!!



2009-03-30 @ 11:36:33
Postat av: Sofie

Vi släckte också ner under earth hour, tände ljus och hade det riktigt mysigt. Tänk om ALLA verkligen kunde göra det, hur svårt är det att släcka alla lampor under en enda timma på ett helt år?



Jag har en utmaning till dig i min syblogg, vet inte om du fått den förr kanske, men chansade lite. Kolla in under rubriken "utmaning" senaste inlägget på www.alfie-syr.blogspot.com



Kram kram!

2009-03-30 @ 12:06:44
URL: http://www.alfie-syr.blogspot.com
Postat av: Maria

Hahahaha man ska aldrig skatta åt andras olycka. Så de lär väl hända mig också men de e nästan så att de e värt det speciellt när man får sig ett gott garv! :p sen måste jag väl erkänna att jag syndat. Det blev ingen earth hour för mig, inte i lördags iaf. Hade väl för kul i ljuset.

2009-03-30 @ 20:47:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0