resdagboken

Bloggen vilar nu medan jag reser.
Finns på resdagboken:

http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=342446&userId=121714

resfeber

Grejar och donar.
Hela tiden.
Det tar aldrig slut. Mina listor är evighetslånga.
Jag har stressat som bara den idag sen jag kom hem efter jobbet. Städat, tvättat, plockat ur badrummet, packat.. Jag hade sån panik innan att jag hetsåt en halv påskhare av choklad medan jag städade trapphuset.
Har dessutom ont i mandlarna nu med. Jag lovar att jag kommer att vara förkyld lagom tills vi åker. Känner mig helt matt. Kommer i och med detta antagligen att få totala öronproblem på planet. Men jag brukar ha tur.
M har inte klarat sig en enda gång utan att bli förkyld. Vi måste alltid köpa massa alvedon, trettio paket näsdukar och minst två nässprayer att ta med oss varje gång vi ska resa. Man får sedan skrika till honom i en veckas tid eftersom han inte hör något efter flygresan.

Våra resekompanjoner har kommit fram till Ft Lauderdale. Jag har fått ett MMS där E sitter i solen med Captain Morgan-solhatt på huvudet. Passande.. Skönt för dom att flygresan är över. Jag längtar inte direkt efter min. Men jag hoppas på egen TV-skärm. Då känns det lite lättare. De mörkblå sovlapparna är nedpackade.. man vet ju aldrig. Hopp finns att jag kan somna.

På återseende när vi landat på en annan kontinent..
På resdagboken..
http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&section=journey&journeyId=342446&userId=121714

förstorade bakterier

Jag har börjat få lite lätt panik. Vaknade säkert tio gånger i natt och kallsvettades samtidigt som jag hyperventilerade. Känner mig inte alls förberedd på resan. Har resfeber. Det brukar jag aldrig ha annars.
Åkte tillbaka hem idag och har varit hemma ett tag.
Har fixat och donat med en del grejer så det känns bättre nu. Har börjat packa lite lätt och har nog lagt fram alldeles för mycket saker.
Måste rensa. Rensa, rensa, rensa. Jag har till och med lagt fram tre par skor..
Det är svårt när man ska åka så här civiliserat. Känns på ett sätt som att man ändå vill vara lite fin. Det är skillnad när man packpackar i Asien. Då räcker det med två linnen, en kjol, ett par flipflops och en bikini. Känns inte riktigt så nu. Vi får väl se. Kanske vill man shoppa en del med. Måste finnas plats i väskan.
M säger som vanligt att han ska åka naken. Han ska handla alla sina kläder där.

Varit en trevlig påskhelg. Umgåtts med famlij och släkt. Igår var den traditionella släktmiddagen. Farmor dök faktiskt upp! Det var roligt. Men hon har nog krympt ännu mer nu. Hon syntes inte när hon satt längst fram i passagerarsätet. Det var bara toppen på hennes hatt som syntes.
Det drogs mängder med historier från förr. Mamma fyllde på historien jag berättade om när diskmaskinen läckte och morfar bara satte upp fötterna på en pall och fortsatte lösa korsord. När dom kom hem så hade jag tydligen på mig baddräkt och konståkningsskridskor. Passande.. Hela köksgolvet var ju fullt med vatten. Enligt mamma så spelade vi någon teater som vanligt.
Lånade också en tio år gammal video av kusin från deras bröllop. Det var intressant att se. Syster och jag och två extrasyskon (M och P) framförde ett fantastiskt skådespel. Gjorde Galenskaparnas Himla Hamlet. Log så jag fick ont i mungiporna.

Fick en present av mamma nu när jag var hemma.
Förstorade bakterier..

Rabies                             Salmonella                       Galna Kosjukan
       

knallrosa tandborste

Påskafton avklarad. Varmt och skönt. Försökte ha jacka på mig när vi tog en promenad till stan. Det var helt omöjligt. Fick gå i linne. Annars är jag helt emot att ta av sig för tidigt.
Man ska svettas in våren.
En anledning till att det förföll i år kanske beror på att vi åker till Florida och 30 gradig värme om 3 dagar. Jag längtar. Det ska bli så roligt! Ser inte fram emot flygresan dock.
Insomnia som vanligt antar jag. Har i alla fall lagt fram sovlapparna, ifall..

Idag har hela familjen varit och kollat på när pappa har spelat pjäs.
Otrolig skådespelartalang.
Han spelade soldat med silvrig hjälm och plastsvärd.
M har varit på helspänn av oro över att vi skulle ryckas med. Förra året fick vi nämligen bära ljus och M hade glömt sin knallrosa tandborste i bakfickan. Den stack upp fullt synlig, kavajen låg liksom på insidan. T satt i bänken och skrattade så han grät.
I år slapp vi, så han har nu andats ut.

Nu ska vi på den traditionella släktmiddagen. Vi har faktiskt övertalat farmor att komma idag. Som det verkar nu i alla fall. Hon bangade igår.


biltvätt

Hemma hos syster. Mysigt.
Tvättade bilen idag på förmiddagen innan vi åkte hit. Vi körde lyxprogrammet.
Trodde aldrig att det skulle ta slut. Hela bilen skakade. Bakom oss stod en gubbe i en silvrig mercedes och drog djupa suckar. När vi var mitt inne i lyxprogrammet som aldrig tog slut så la tvätten givetvis av. Dom stora snurrgrejerna som ser precis livsfarliga ut stannade precis vid bildörren. M fick kasta sig ur bilen och riskera sitt liv. Det var med nöd och näppe att han fick upp bildörren. Han och mercedesgubben stod sedan och muttrade lite tillsammans och tryckte lite på alla knappar. Tillslut satte rullarna igång igen och det dundrade i hela bilen. Jag flög upp en meter i luften av skräck.
Efter mycket om och men så rullade vi i alla fall ur biltvätten och bilen glänser som bara den. M var tvungen att ta fram kameran och ta kort på den efter tvätten för att han tyckte att den var så snygg. Tur att jag hade solglasögon på mig, kanske finns det hopp att jag inte blev igenkänd.

Nu har vi haft en mycket trevlig eftermiddag i min hemstad. Sol och värme. Suttit ute och fikat. F cyklade dit och fick ungefär 20 utbrott på vägen. Hon brås på sin mor tror jag. En hel del.. Men söt är hon, den sötaste. Ingen bebis har kommit heller. Det skulle annars vara lägligt nu när vi är här. Jag och syster ska gå en powerwalk imorgon i förhoppning om att den ska vilja komma ut. Imorgon blir det för övrigt brödbakande och kl 16 kommer föräldrarna hit samt F's farmor, faster och kusin. Kanske har vi även övertalat systers och min farmor att komma. Som det ser ut nu så orkar hon inte, men det kan ju ändra sig. Det brukar det alltid annars. Hon är för nyfiken för att hålla sig borta.

   

gokart

Igår överraskade vi den bästa L.
Körde gokart utomhus iförda hel kroppsdräkt med sverigemönster. Först var vi som pensionärer, körde extremt långsamt och på helspänn med lite lätt böjd ryggrad. Efter ett tag släppte det i alla fall loss riktigt och vi gasade på så vi sladdade runt i kurvorna. Vissa skippade pensionärsgrejen och körde på för fullt direkt medan vissa aldrig riktigt sjönk i ålder.
Inga namn nämnda.
Jag skrattade så jag fick ont i magen. Kom trea tillslut och det var verkligen inte illa. Vi har nämligen kört fyrhjuling med samma gäng en gång tidigare och då körde jag i fem kilometer i timman på sin höjd. Alla var därför verkligen chockade över min bronsmedalj.
Jag kom före T, det känns givetvis bra. Jag hade henne nosandes i nacken hela sista loppet men hon lyckades aldrig komma om. Kvällen avslutades med en supergod middag. Mycket trevligt och mysigt som alltid. Har lite ont i kroppen idag eftersom jag antagligen spände mig lite lätt.. Har även ont i armarna eftersom jag inte har några muskler sedan tidigare. Man får ta i mer än man tror när man ska svänga runt i kurvorna.

Jaha, nu är det påsk snart igen då. Jag är ledig hela påsken. Vet inte när det inträffade senast. Har nog aldrig inträffat när jag tänker efter. Inte sedan jag började jobba i alla fall. Jobbar kväll imorgon, men sen.. Det är nära nu..
Ska åka hem till min söta syster och även hälsa på mor och far och övrig släkt. Blir trevligt. Vi har inte varit där sedan jul så det kan väl vara dags nu. Jag ska bli moster igen när som helst med. Det gör det hela ännu mer spännande. Vi längtar också efter bebisens storasyster, trots att det inte var så länge sen vi sågs. Blir ändå allt för sällan.

       

äventyr

Tre dagar avklarade på jobbet. Tre dagar kvar.
Varför kan inte tiden bara gå lite fortare nu? Varför kan den inte bara sedan gå långsamt?
Jag längtar till äventyret. Jag längtar efter spänning. Mitt liv bara måste bli mer intressant.
Mer intressant nu, snart i alla fall. Jag måste verkligen försöka njuta av livet, av nuet.
Ta vara på spänningen och äventyren man får.
Jag är inte helt ute och cyklar. Fast man kan tro det ibland.

Planerade lite i fredags inför resan. Bläddrat i Lonely Planet. Jag har bestämt att vi ska gå på salsaklubb i Miami så jag får visa vad jag går för. M tror inte att jag kommer att vara så kaxig där bland en massa sydamerikaner som har salsan i blodet.
Kanske inte, men det ska i alla fall bli roligt.
Vi pratade om att vi skulle få en hel dag var till vårt förfogande. Att man ensam får kolla upp aktiviteter och bestämma hur en hel dag ska se ut. Jag hörde att det inte alls är långt att åka till Bahamas med båt. Kanske ska vi göra det på min dag. Annars får det väl bli stranden, shopping, grillning och drinkar. Det går alldeles utmärkt det med.

   Det är nära nu. Jag ser det när jag blundar.


salem

Jag måste hålla med Lena.
Astronaut med Salem Al Fakir är helt klart på topp. Just för stunden i alla fall.
 
He loved her so
But she was already gone long ago
He really wanted her to stay
She couldn´t wait to getaway
And I was stuck in the middle

He tried to work it out
But that was hard cause she´s an astronaut
He didn´t know a thing
behind his back the story was happening
And I was stuck in the middle

He loved her so
But she was already gone long ago
He really tried until the end
she had her own plans to attend
And I was stuck in the middle

She left him to be with me
We had a few things together but eventually
I understood what se was upto
it was planned from the beginning
and the plan was carried thru
And now I´m still in the middle

I loved her so
But she was already gone to the next in row
I really wanted her to stay
She couldn´t wait to getaway
And I was stuck in the middle

I loved her so
But she was already gone long ago
I really tried until the end
she had her own plans to attend

And I was stuck in the middle


En annan favorit =)...


adjö allergi

Mitt vuxenproblem är löst.
Jag skulle få låna en gammal dammsugare av U. Hon skulle ställa ut den i uterummet så jag kunde svänga förbi och hämta den igår efter dansträningen.
-Den är gul, sa hon.
-Va bra sa jag. Annars kanske jag hade tagit fel och tagit en blå eller grön.
Det hör ju till vanligheten att det står en mängd olika dammsugare i hennes uterum.
Det tog en helt annan vändning. Slapp låna en gammal gul dammsugare. Jag är nu ägare av en röd splitterny dammsugare som jag fick i tidig födelsedagspresent. Med allergifiler dessutom. Skönt. Jag har gått och snörvlat länge nu och fått hetsäta piller och spruta nässpray.
Adjö allergi!

Idag är jag ledig. Min enda ledig dag. 6 arbetspass i rad väntar fr.o.m. imorgon. Men det är lugnt. Jag jobbade 8 dagar i sträck förra veckan och överlevde det utan psykotiska inslag. Ska idag städa, äntligen! Känner mig som Monica i vänner. Ska även tvätta och greja lite inför resan. Våra reskompanjoner kommer hit ikväll för vindrickande, planerande och lusläsande av Lonely Planet. En sak är redan inbokad, Jazzklubb i New York. Vi får se vad vi hittar på mer för spännande.
Det är verkligen snart dags. Jag fattar aldrig att vi ska resa förrän det börjar närma sig. Har inte planerat nåt än. Men det är lugnt. Bara vi har pass och pengar så klarar vi oss nog. Vi har ansökt om greencard på nätet med. Verkar som vi blev godkända. Om inte så lär vi nog märka det förr eller senare..
Läste på resdagboken innan för att få upp stämningen lite. Kollade på mina gamla resor och mindes. Skrattade högt. Nästan så jag fick ont i magen.
Jag längtar nu. Kanske inte blir lika mycket konstiga händelser i USA som i Indien men när det gäller oss så kan man nästan vara säker på att en del skumma grejer kommer att inträffa. Jag är ju min mors dotter som sagt. Hon är med om så mycket konstigt hela tiden. Verkar som att det har gått i arv.

Fick ett brev igår. Det var från Svenska Kyrkan som ville framföra sitt varma tack till mig för gåvan jag gett till dom. Så här stod det:
"Din gåva bidrar till kampen för för alla människors rätt till ett värdigt liv. Vårt arbete är beroende av gåvor - gåvor som varje dag omsätts i verksamhet som förändrar människors livsvillkor. Tack!"
Jag önskar ändå att jag var bättre. Att jag gjorde mer. Men som sagt, det lilla blir det stora. Tänk om alla kunde göra lite. Alla kan bidra med något.

Här är en länk till SOS-Barnbyar.
Det är en liten sak för oss som blir otroligt stor för ett ensamt barn ute i världen.

http://www.sos-barnbyar.se/Pages/default.aspx

 


stor

När blev jag stor.  
Vad hände med mina senaste 10 år. Jag har verkligen inte hängt med. Jag fattar ingenting. Nada.
Varför känns de första två tredjedelarna av mitt liv evighetslånga. Det känns som att jag då uträttade hur mycket som helst. Den sista tredjedelen har bara rusat iväg. Vad hände egentligen med att leva i nuet.
Har jag verkligen tagit vara på tiden. Har jag det.

Måste fundera.

Om jag tänker efter så har jag nog uträttat ganska mycket de senaste 10 åren. Detta även fast det har gått otroligt snabbt och att jag är lite efter. Jag kan nog egentligen vara rätt nöjd. Faktiskt.

Varför måste man bli så tråkig när man blir äldre då. Vem har bestämt att man inte kan vara på ett speciellt sätt bara för att man har vuxit 10 år. Vem bestämmer vad som är barnsligt och vad som inte är. Vem bestämmer att man inte kan klä sig på ett visst sätt bara för att man är 30 år. Vem bestämmer att man inte får prata som man vill. 
Varför ska det mest spännande i ens liv vara att man köpt ett nytt kött på Maxi som man ska tillaga med spänning. Kommer det att bli mört eller torrt. Passar det verkligen med potatisgratäng som man tänkt laga till helgen.
Varför kan inte spänningen bara bestå av att man ska lifta jorden runt.

Vi ska ha gäster på fredag. På tal om vuxenproblem så är i nuläget mitt största problem hur jag ska lyckas dammsuga innan dess. Har fortfarande inte städat någonting sen sist eftersom dammsugaren fortfarande är död. Får försöka låna en dammsugare annars får jag väl sopa med kvast.
Spänningen är olidlig, hur ska detta egentligen sluta.


RSS 2.0